diumenge, 30 de maig del 2021

MAIG ARRIBAT, HIVERN ACABAT

 OLIMPIADES MATEMÀTIQUES DE MATIFIC

Els cursos del segon cicle de l'escola ens vam  apuntar a les  olimpíades matemàtiques de la plataforma Matífic. Vàrem estar practicant i el dia 22 i 23 d'abril era la competició amb moltes escoles d'Espanya.  El més important va ser participar, aprendre coses noves  i aconseguir estrelles entre tots. Pel nostre esforç vam guanyar tots un diploma. 

MATEMÀTIQUES AMB LES MANS

Aquest trimestre hem començat a estudiar conceptes de geometria i per aprendre a dibuixar polígons, primer els  construïm amb les mans. 

Aquesta eina es diu geoplà. 

El geoplà és un material que està format per una planxa quadrada, on hi ha una sèrie de  pivots, col·locats també en forma quadrada. Permet construir, mitjançant gomes elàstiques, preferentment de colors, diferents formes geomètriques.


TALLER RESIDUO CERO
L'Ajuntament de Sant Josep, ens va oferir un taller per als alumnes que organitzava l'associació Tierra Institute International.
Charlotte ens va ensenyar com podem ajudar al medi ambient des de la nostra casa i ens va ensenyar a donar-li una segona vida a una samarreta. Vam fer unes bosses molt útils de tela. 

DIA SOBRE RODES
Com els més petits de l'escola tenien el costum de portar un dia les seves bicicletes, patins i patinets, la nostra mestra va pensar fer el mateix i poder gaudir d'un dia EF diferent i divertit.
Primer varen pensar com podien dissenyar la classe, quins objectius, normes i activitats fer i després ho van posar tot en pràctica. Aquell dia, va anar tot rodant!!
                                                                                  

                                                  
ACTIVITATS DE VALORS-RELIGIÓ 
    Volem ensenyar una de les activitats que ens ha agradat fer d'aquesta área que compartim la tutora i Maria, la mestra de religió.
Es tractava de donar-li color amb teles, que ens va donar l'escola, als valors i sentiments que teniem al nostre cor en eixe moment. 


MINI PROJECTES DE CIÈNCIES
     Durant aquest trimestre hem treballat els continguts de ciències socials i naturals que no ens ha donat temps a veure durant el curs.
Cada equip de taula ha estudiat un tema que després ha exposat oralment als companys després de fer una presentació en diapositives. Alguns equips també han proposat un treball manual relacionat amb el seu tema.
Després els companys han valorat el seu treball, sobretot la part oral i de participació en el grup a través d'un qüestionari. 
                            


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada