dimarts, 10 de gener del 2017

LA "NOSTRA" LLIBRERIA COLIBRÍ

Una de les coses que més han gaudit els infants aquest primer trimestre ha estat la "nostra" llibrería colibrí. I dic "nostra" perquè va nèixer del consens de tots. Els hi vaig plantejar que quin tipus de racó simbòlic volien que no fos una caseta. I tot d'una varen dir una llibreria. Però una llibreria a on venguin joguines! 
I dit i fet. Varen començar a sorgir multitud d'idees sobre quin tipus de material necessitavem per la nostra llibreria, vàrem fer llistats i vàrem haver de pensar un nom pel nostre negoci.
Varen sortir dues idees, “Pepazo” o “Colibrí” i fent votacions i aplicant la democràcia, va sortir Colibrí.
A partir d’allí vàrem anar al carrer a veure com són els rètols de les botigues i anàrem a la llibreria per veure com és i quin tipus de materials es necessiten.

El dia de la seva inauguració va haver una autèntica expectació i encara a dia d’avui es passen el dia comptant quants hi ha a la llibreria (perquè vàrem posar com a màxim 6 persones a la vegada per poder jugar a gust). La llibreria l’hem anat fent nostra poc a poc i cada dia.










A la nostra llibreria hi ha diaris, revistes infantils, col·lecionables, cartes, cromos, mini peluixos, playmobils, caixa registradora, etiquetes i preus, sous...La veritat és que renovo el material setmanalment per a què hi hagi nous al·licients. I no fallen;)

M’ha emocionat que quan he demanat a alguns dels infants de la classe què volien de regal de Nadal, m’han contestat, una llibreria com la de la classe. 
A través d'aquesta activitat hem treballat innumerables objectius:
-Hem treballat en conjunt per un mateix objectiu. 
-Hem apropat la nostra realitat propera a l'aula (comerços i funcionament). 
-Hem après a identificar rètols. 
-Treballem la lògica-matemàtica de forma significativa (caixa registradora, quants hi ha al racó, preus, sous...)
-Treballem la lectoescriptura de manera significativa (llibres, premsa, revistes...) ...
I per damunt de tot, aprenem jugant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada